Loading Events
  • This event has passed.

Escalada & rapel in Canionul Oratii cu Ciprian Lolu

Pentru ca deja am deschis sezonul la catarat in forta si facem un atelier de alpinism cu Ciprian, Ne-am propus sa continuam exersarea tehnicilor deja invatate si explorarea unei alte zone superbe din tara!

Pentru acest weekend propunem parcurgerea cheilor Oratii din amonte in vale, folosind tehnica rapelului, chei care au 900m lungime si 300m diferenta de nivel! ? Iar in cealalta zi avem destul de multe zone de catarat in cheile Dambovicioarei si Brusturetului, cu diferite nivele de dificultate.

Aceasta evadare este o activitate specifica si solicitanta, de aceea ne propunem un grup restrans, de maxim 10 persoane, care: fie au mai fost la vreun atelier de alpinism cu Ciprian Lolu, fie stapanesc deja tehnica rapelului.

 

Despre cazare: Se va dormi intr-o casuta rezervata doar pentru noi, foarte faina si retrasa de la drumul principal intre dealuri si verdeata. Se merge 3km din drumul Cheilor, pe un drum forestier, prin padure, pana dam de o poiana, unde este casuta. Se poate dormi la cort, in poiana, sau in casa.. la alegere! ?

Despre mancare: Am vorbit cu o bucatareasa din zona, ca vineri si sambata seara cand ajungem dupa drum/activitati sa ne astepte cu cate o mancare calda si buna, facuta la ceaun, iar pentru sambata si duminica dimineata sa ne pregateasca ceva cald, pe langa platourile cu gustari locale.

Echipament necesar escalada

Costuri si ce este inclus in pret

Recapitulativ costuri:

Early bird pana pe 23 iunie 240 lei
Dupa 23 iunie 280 lei
December 08 2017

Details

Start: 08/12/2017 @ 17:00
End: 10/12/2017 @ 22:00
Cost: Lei 280
Event Categories: ,
Event Tags:,

Schedule

  • 17:00 Vineri dupa serviciu plecam spre Cheile Brusturetului, unde se ajunge cu masina si dureaza in jur de 3h30 din nordul Bucurestiului
  • 10:00 Sambata vom iesi din Cheile Dambovicioarei si vom merge pe drumul spre Moieciu, pana la interesctia cu drumul spre cetatea Oratia, unde vom lasa masinile. De acolo parcurgem canionul Oratii din amonte in vale folosind tehnici de rapel combinate cu mers/decatarare. Canionul are 900m lungime si 300m diferenta de nivel, iar parcurgerea dureaza undeva spre 3-4 ore.
  • 17:00 Sambata dupa-amiaza ne intoarcem in zona Cheilor si putem sa ne oprim la o faleza de catarat sau sa mergem direct la cabana, unde ne asteapta o tochitura facuta la ceaun! :) si Vom incheia seara cu un foc de tabara, cantat la instrumente, discutii despre ziua noastra si vom descoperi mai multe despre ceilalti evadati cu care am petrecut ziua.
  • 10:00 Duminica, dupa micul dejun, ne echipam de escalada si mergem in Cheile Brusturetelui si /sau Dambovicioarei, unde sunt foarte multe faleze de catarat, cu diferite grade de dificultate. Vom petrece toata ziua la catarat, pana cand strangem echipamentul si bagajele noastre.
  • 18:00 Pe drum spre Bucuresti vom face o oprire sa luam ultima masa impreuna
  •