Delta Dunarii – CE VIZITAM?

INSULA PASARILOR 
Birdwatching, Epava Turgut si cei mai jucausi delfini din Marea Neagra!
Traseu: Km 0 Sulina-Farul Vechi-Statia Meteo din Sulina-Farul Nou-Marea Neagra-Epava Turgut-Granita Romaniei cu Ucraina-Golful Musura-Canalul Sulina.
Cel mai frumos apus din Golful Musura si bucuria de a asculta povestea nemuritoare a Dunarii la intalnirea spectaculoasa cu Marea Neagra! Pescarusii, magia zborului pelicanilor, salutul chirelor precum si eleganta lebedelor sau a egretelor va vor incanta simturile si va vor transpune intr-o lume plina de magie si frumos! Vom vizita Farul Vechi, unul dintre simbolurile Deltei, Insula Pasarilor, loc unic in Romania si in lume (cea mai “tanara” insula din Europa) si vom ajunge in apropierea granitei cu Ucraina. Este locul in care intalnim multe specii de pasari de la pelicani, starci, califari, la cormorani, buhaiul baltii, pescarusi sau, daca suntem norocosi, putem vedea si codalbul. La finalul excursiei, vom avea ocazia sa ne bucuram de un apus fabulous in Golful Musura. Celelalte surprize le veti descoperi pe parcursul periplului nostru deltaic!

SF. GHEORGHE 
Mirificile canale cu nuferi si plaja salbatica de la Sfantul Gheorghe Traseu: Sulina-Lacul Rosu-Canalul Cordon Litoral-Gura de varsare a bratului Sf. Gheorghe in Marea Neagra-Insula Sacalin-Plaja Sf. Gheorghe-Satul Sf. Gheorghe. Printre canalele cu nuferi vom explora fauna si flora specifice acestor locuri, avand alaturi de noi ghizi experimentati din Delta Dunarii. Dupa cateva ore de mers cu barca ne vom indrepta catre gura de varsare a bratului Sf. Gheorghe in Marea Neagra. Apoi vom incerca o experienta unica si vom merge cu masina de teren la una dintre cele mai frumoase plaje salbatice unde vom simti sub talpi cel mai fin nisip de pe litoralul romanesc. Vom vizita satul Sf. Gheorghe si, cu aceasta ocazie, vom asimila o parte din traditiile si obiceiurile localnicilor. La finalul excursiei ne vom bucura simturile cu cele mai bune preparate traditionale la unul dintre restaurantele din zona.

TURUL CULTURAL AL SULINEI cu vizitarea obiectivelor turistice redate mai sus (optional)
Sau farniente pe plaja la o carte si o balaceala, unde poti merge pe jos sau cu bicicleta inchiriata pentru a simti vantul in plete :o)

SULINA, insula canalelor mirifice si a nuferilor albi
Unul dintre principalele avantaje pentru a alege Sulina este ca de aici poti merge la
mare, dar poti face excursii si in Delta. La Marea Neagra se ajunge usor, in 20-30 minute de mers pe jos si mai putin cu biciclete. Aici vei descoperi o plaja linistita, departe de ceea ce inseamna agitatia celorlalte plaje din tara. Plaja Sulina, una dintre putinele plaje salbatice din Romania, se afla la o distanta de 2 km fata de oras. Pe plaja se afla si o arie pentru protejarea volburei de nisip, una dintre rarele specii de plante care cresc in apropierea tarmului marii. Datorita proprietatilor terapeutice, planta mai poarta denumirea de “ceai pescaresc”.

MUZEUL SI FARUL VECHI (farul lui jean bart)
ofera acces la o parte din istoria orasului, ocazia de a descoperi care au fost, de-a lungul timpului, personalitatile marcante ale vietii sociale, culturale si artistice. Farul are 17 m inaltime, deci o panorama minunata asupra orasului. De unde poti repera toate obiectivele importante din zona.

FARUL VECHI
de pe malul stang al Dunarii, a fost construit de Comisia Europeana a Dunarii in 1887 si apare si in  binecunoscutul film “Toate panzele sus”.

CIMITIRUL MARITIM,
incarcat de legende si povesti, aminteste de istoria micului oras porto-franco de la Marea Neagra, fiind poate dovada cea mai evidenta a caracterului cosmopolit al orasului, a prezentei multiculturalismului secole de-a randul la gurile Dunarii. Diversitatea pietrelor funerare este intalnita la fiecare pas, spunand diferite povesti. Intalnim mai multe morminte ale unor marinari englezi, ale altor personalitati importante ale vremii, precum printi greci sau mormantul printesei Ecaterina Moruzi, nepoata domnitorului Moldovei, Ioan Sturdza.
Spre sfarsitul dupa-miezii plecam spre casele noastre si pe drum, ne oprim si noi sa mancam ceva cald sa ne intoarcem si mai bucurosi.