Inapoi Secretele painii cu maia 15 mar 2018 - 15 mar 2018
3
0
Secretele painii cu maia

Vrei sa prinzi maia?

Amesteca, framanta, dospeste pentru o paine gustoasa, crocanta si pufoasa.

Vrei si tu sa inveti sa faci paine proapsata si delicioasa acasa?
 

MAMAPAN
ne ofera din secretele ei! Vom vizita fabrica de paine, dupa care vom lasa brutarii profesionisti sa-si faca treaba si ne mutam la atelier, unde micul brutar din noi incepe sa invete din secretele meseriei.


___CAND?
Joi 15 martie 2018, ora 18

___UNDE?  Fabrica MamaPan - Strada Drumețului 2A
___CATE LOCURI? 10 participanti maximum

___CE TREBUIE SA STII?  
In cele 3 ore cat dureaza, fiecare participant va face un aluat de paine cu maia de la zero si va trece cu el prin toate fazele tehnologice necesare maturarii lui (amestecul ingredientelor, framantare, fermentare, impachetari, formare, dospire).


Doar coacerea se va intampla acasa, in cuptorul propriu. In timp ce construim aluatul, detaliem fiecare etapa in parte si discutam despre fainuri si celelalte ingrediente folosite, despre vase de copt si cuptoare si mai ales despre maia, modul ei de intretinere si beneficiile pe care le aduce ea in paine.


Vom degusta diverse tipuri de paine cu maia si vom repeta mai multe orare de lucru.
Fiecare participant va lua acasa o forma de dospire/coacere cu aluatul facut la curs, o portie de maia si un suport de curs. In primele saptamani de dupa atelier vom tine legatura prin mail si telefon, pentru consiliere asupra procedurilor, pana vor fi asimilate.


Vom discuta si despre cazul particular al coacerii painii in cuptoare si oale necunoscute.
 
De la ora 18.00 vizitam brutaria chiar la momentul scoaterii painilor din cuptor, ca sa plecam apoi impreuna catre locatia unde vom petrece urmatoarele 3 ore.
Participantii vor primi o paine proaspat scoasa din cuptor, apoi vor invata sa o faca ei insisi.
 

___CU CINE ? 
Corina Munteanu a inceput sa fac paine cu maia în 2010 printr-un concurs de imprejurari, si de atunci tot face paine. A urmat un curs de brutari la Federatia Bucatarilor din Romania, un altul de baghete frantuzesti si fougasse la Paris, a castigat un premiu pentru antreprenoriat cu proiectul intitulat “Brutaria”, iar in momentul de fata lucreaza ca manager de productie la brutaria artizanala cu maia Mamapan.


___UNDE? 
Fabrica MamaPan - Strada Drumețului 2A
Atelierul este gratis, singura suma pe care trebuie sa o achiti totusi fiind costul locatiei respective si materie prima folosita, 300 de lei; suma impartita la numarul de participanti prezenti.

…si ce este oferit participantilor? 
- Transfer de savoir faire de la brutari profesionisti la brutari pasionati 
- Degustare de diverse tipuri de paine cu maia 
- Fiecare participant va lua acasa o forma de dospire/coacere cu aluatul facut la curs, o portie de maia și un suport de curs. 
- In primele saptamani de dupa atelier MamaPan va tine legatura prin mail si telefon, pentru consiliere asupra procedurilor, pana vor fi asimilate.   

___ORGANIZATORI: 
Sebastien Froux & MamaPan
acum@evadeazacunoi.ro 
0752 032 032

Comentarii

Vezi toate evadarile in Calendar Pe unde am mai evadat

Gatit

°C


Averse

Maine °C

Localitate Acum Maine
°C °C
°C °C
°C °C
°C °C
°C °C
Serviciu oferit de vremea.apropo.ro